السلام علیک یا امیرالمومنین
اللّهمّ صلّ علي محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
اي علي ! اگر [بيم] اين نبود که گروه هايي از امت من درباره ي تو چيزهايي بگويند که نصاري درباره ي عيسي عليه السّلام گفتند ، امروز درباره ي تو سخني مي گفتم تا [به جايي که ] عبور نمي کردي بر جمعي از مسلمانان ، مگر اين که خاک پايت و باقيمانده ي آب وضويت را مي گرفتند و به آن شفا مي جستند. اما تو را همين بس که تو از من هستي و من از تو هستم.
امالي الصدوق : ص96 / الکافي : ج8 ، ص 57 / المناقب الخوارزمي : ص77 و 96
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
کسي که دوست دارد بر کشتي نجات سوار شود و به دستاويز مطمئن تمسّک جويد و به ريسمان محکم الهي چنگ زند ، بايد ولايت علي عليه السّلام را بعد از من بپذيرد و با دشمنانش دشمن باشد ؛ سپس از ائمه هدي از فرزندان او پيروي نمايد.
امالي الصدوق :ص 19/ عيون اخبار الرّضا : ص161 /ارشاد القلوب : ج2 ، ص 424
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
همانا خداوند - که حمد مختص اوست - دوستي علي و فاطمه و فرزندانش (عليهم السّلام) را بر خلق عرضه کرد. پس کسي که در پذيرش اين امر سبقت گرفت ، او را از رسولان قرار داد و کسي که بعد از آن ، اين امر را اجابت نمود ، جزء شيعيان قرار گرفت و به درستي که خداوند همه ايشان را در بهشت جمع خواهد کرد.
المناقب المرتضويه :ص 97 / احقاق الحق : ج 9 ، ص 191 / ينابيع المودة : ص 244
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
همانا نُه دهم علم ، به علي بن ابي طالب (عليهما السّلام) داده شده است و به خدا سوگند که در يک دهم ديگر نيز با همه مردم سهيم است.
کشف اليقين : ص 57 / کنز العمال : ج 13 ، ص 146 / مسند احمد : ج5 ، ص 33
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
اي علي ! مثال تو در بين مردم مثال ” قل هو الله احد” در قرآن است. هر کس يک مرتبه آن را بخواند ، مانند قرائت يک سوم قرآن استو هر کسي دو مرتبه آن را تلاوت نمايد ، به منزله ي خواندن دو سوم قرآن است و هر کسي سه مرتبه بخواند ، گويا تمام قرآن را قرائت کرده است . اين گونه است که هر کسي به زبان تو را دوست داشته باشد ، همانا يک سوم اسلام را دوست دارد و هر کسي به زبان و قلب خود تو را دوست داشته باشد ، دو سوم اسلام را دوست دارد و هر کسي با زبان و قلب و دستهايش ( عملش ) تو را دوست بدارد ، دوستيش نسبت به اسلام تمام است.
بحار الانوار : ج 27 ، ص 94 / کشف اليقين : ص 297 و 298 / المحاسن : ص 153
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
اگر مردم بر دوستي علي بن ابي طالب ( عليهما السّلام ) اجتماع مي نمودند ، همانا خداوند متعال دوزخ را نمي آفريد.
کشف الغمة : ج 1 ، ص 99 / الاحتجاج : ج 1، ص 154 / ينابيع المودة : ص 125
پيامبر اعظم صلوات الله عليه و آله و سلّم :
اي علي ! همانا خداوند فاطمه ( عليها سلام ) را براي تو تزويج نمود و زمين را صداق او قرار داد. پس راه رفتن کسي که بغض تو را داشته باشد بر روي آن حرام است.
بحار الانوار : ج 43 ، ص 141 / الحکم الزاهرة : ص 197 / المحجة البيضاء : ج 4 ، ص 211
اشهد انّک نورٌ، قمرٌ،شمس و ضحي ، اشهد انّک کهفي ، سندي ، معتمدي / رحمت واسعه از چشم ترت مي بارد ، برکات نفحات تو ندارد عددي / حق نياورده بعد تو مثل تو علي ، تو خدايي خداوند صمد را سندي ! / نگذاري که شوم تشنه تلف ادرکني ، يا علي ! شير خدا ! شاه نجف ! ادرکني …
اي به وصفت همه ي قافيه ها تکراري ، عشق و شور و شعف و لطف و صفا تکراري / شعر بيچاره ترين در به در تعريفت ، بهر تو واژه ي تمثال خدا تکراري / چه بياني ، چه کلامي چه سرودي آخر ، چه بگويم که نباشد رفقا تکراري ؟/ قبله اي ، قبله نمايي ، حرمي ، احرامي … اي به تمجيد شما مدح رسا تکراري / خسته ام ؛ خسته از اين آمد شدهاي عبث ، سوز و ساز و نفس و حال و هوا تکراري / تا به کي بر در تو حاجت خود را آريم … که شما درد من و لطف شما تکراري / چاره ي کار ز يک جاي دگر بايد کرد ، فکر فهميدن تو وقت سحر بايد کرد.